Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Gate Security AB och Sony kameraövervakning skyddar det nationella kulturarvet på Skansen.

Skansen - mitt i Stockholm i en del av skärgården - är världens äldsta friluftsmuseum med runt 150 byggnader från hela Sverige. En del av parken är en djurpark med vilda djur från Skandinavien och ett akvarium. Parken innehåller också scener, restauranger, lekplatser och butiker. Skansen omfattar 300.000 m2 och besöks av 1,4 miljoner gäster varje år. Parken har väktarna för att hjälpa besökarna, förhindra brott och skydda djuren men det är svårt för dem att täcka stort område.

Varför Sony valdes

"Sony valdes efter en offentlig upphandling där Gate Security hade ett vinnande koncept. Vi är mycket nöjda med leveransen och kvaliteten på övervakningskamerorna, säger biträdande säkerhetschef Göran Kirsch, Skansen.

Sony Lösning

Den valda lösningen var 32st Sony SNC-DH 180 kameror med högtalare för övervakning - och tre SNC-CH140 kameror för webb streaming på www.skansen.se

Vi ville få HD-bilder dag och natt från en kamera i en vandalsäker kupol. Dessutom var det viktigt för oss att undvika falsklarm. Därför har vi valt kameror med inbyggd intelligens som kan skilja mellan rörelserna av t.ex. träd och en oönskad person i området. Dessutom är övervakningskamerorna mycket flexibla att installera ", säger Thomas Rasi, Gate Security AB.

Resultaten

Installationen har haft en mycket bra effekt. Användningen av väktare har varit mycket mer effektiv på natten när kamerorna är aktiva. Övervakningssystemet har gett säkerhetsavdelningen större kontroll på Skansen.

Relaterade länkar

www.skansen.se
www.gatesecurity.com
www.milestonesys.com

Gate Security säljer och installerar kameraövervakning i Sverige, Norge, Danmark och Finland

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kontakter

Relaterat innehåll