Gå direkt till innehåll
4K-kameraövervakning med extra intelligens

Pressmeddelande -

4K-kameraövervakning med extra intelligens

Sonys 4K-teknologi ger kameraövervakning ett kraftfullt sätt att få en full översikt.

Den tåliga övervakningskameran Sony SNC-VM772R 4K ger enastående detaljrikedom både dag och natt.
Förutom detta har kameran en rad ytterligare funktioner inklusive intelligent beskärning och multispårning, samt stillbilder i hög upplösning som är idealisk för de fall det behövs bildbevis.

 

En tydlig bild när det är viktigast

Funktioner som tillhandahålls av 4K-teknologi är redan en del av vår vardag, från TV-kameror och TV-apparater till videokameror och smartphones. Sony ger nu en ny generation säkerhetslösningar som gör kameraövervakning smartare, mer effektiv, tillförlitlig och kostnadseffektiv.
4K öppnar nya möjligheter för övervakning genom att erbjuda 4x upplösningen Full HD. Förutom för att ge mycket högre upplösning, stöder Sony 4K förbättrade analyser och snabbare, mer exakt beslutsfattande i kritiska övervakningssituationer.
För första gången kan en enda övervakningskamera återge en extremt hög upplösning med översikt över en kameravy, samtidigt som man får närbilder över flera intresseområden samt intelligent spårning av rörliga objekt. Förutom för att ge en detaljrik översikt över alla vyer, kan en 4K-övervakningskamera förstora och identifiera små detaljer som ett ansikte, ett obevakad paket eller en registreringsskylt på en bil. Detta gör att färre kameror krävs för att täcka ett bredare område, vilket gör att kostnaden för hårdvara och operativsystem minskar jämfört med konventionella kameraövervakningssystem.

 

SNC-VM772R fångar varje detalj i 4K

Den nya övervakningskameran SNC-VM772R är perfekt för stadsövervakning, trafikstyrning, järnvägar och flygplatssäkerhet, och andra verksamhetskritiska miljöer, tack vare teknik för att leverera enastående detaljrikedom och känslighet.
Övervakningskamerans extremt känsliga 1.0-typ Exmor R ™ CMOS-bildsensor samarbetar med ett högkvalitativt objektiv med 2.9x motoriserad zoom och avancerad digital signalbehandling teknik. Denna kraftfulla kombination av stor sensor, objektiv och processor säkerställer att SNC-VM772R kan fånga skarp, detaljrik 4K-kameraövervaknig, även vid förhållanden med dåliga ljusförhållanden.

 

Smartare kameraövervakning

Videosäkerhet har helt olika krav jämfört med konventionell videoinspelning, eftersom varje pixel räknas lika mycket och måste inspelas med samma tydlighet.
I en typisk övervakningsmiljö, som ett köpcentrum, tågstation eller färjehamn, måste viktiga delar av kameravyn övervakas med den högsta upplösningen. När trafik eller ett mänskligt ansikte kommer in i kameravyn så har de hög prioritet från en övervakningssynpunkt, vilket kräver en maximal detaljrikedom för att se exakt vad som händer. Andra delar i kameranvyn, som himlen eller en avlägsen byggnad, är av mindre intresse och behöver inte samma mängd videoresurser för inspelning med mycket detaljer. Detta minskar bandbredd och lagringsbehov utan att kompromissa med den operativa effektiviteten.

 

4K-övervakningskamera

För övervakning av ett stort område ger kameran en enda realtids-4K (3840 x 2160) video med hög bildhastighet på 30 fps. Med fyra gånger högre upplösning än Full HD (1920 x 1080), så stöder kameran upptäckt och identifiering av ansikten, registreringsskyltar och andra viktiga detaljer.

 

Intelligent beskärning

Kameraövervakning från Gate Security - Sony

Kameraövervakning från Gate Security - Sony

Intelligent beskärning gör att upp till fyra specifika intresseområden kan övervakas med inbyggd 4K-upplösning, samtidigt som den ger en överblick över hela bilden med Full HD-upplösning.
SNC-VM772R kan utge en Full HD-översikt, parallellt med fyra separata strömmar på VGA (640 x 480) som ger närbilder av särskilda intresseområden. Kameran kan också ge en Full HD-översiktsström plus två beskurna närbildsströmmar i Full HD.

 

Multispårning

Multispårning använder intelligent beskärning för att automatiskt bevaka upp till fyra oberoende objekt i kameravyn, som t.ex. rörliga fordon eller människor i en fabrik eller parkeringsplats. Kameran strömmar en Full HD-upplösning för översikt simultant med separata VGA-beskurna vyer för varje rörligt föremål. Det gör kameran till ett intressant alternativ till konventionell kameraövervakning som kräver flera PTZ-kameror för att spåra flera objekt samtidigt.

 

Intelligent kodning

Kameraövervakning från Gate Security - Sony

Kostnader för bandbredd och lagring minskas genom att effektivt tilldela videoresurser där de bäst behövs. Intelligent kodning använder olika kodningssystem för att passa olika delar av kameravyn. Upp till åtta specifika områden av intresse övervakas med 4K-upplösning, medan andra "tysta" områden i kameravyn kodas vid lägre upplösning med ett högt datakompressionsförhållande. Genom att minska den totala datamängden som behövs för att fånga hela kameravyn, kan nätverksbandbredd minskas och lagringskostnader minimeras.

 

Bevis av hög kvalitet

Kameraövervakning från Gate Security - Sony

4K-kameran möjliggör också att kritiska ögonblick fångas och granskas genom att använda kamerans högsta upplösning. Man kan spela in en bildsekvens av detaljrika 20 megapixel (5472 x 3648) Motion JPEG med en hastighet av 2,5 bilder/sek parallellt med en videoström på 1440 x 960 pixel. Dessa bildsekvenser utlöses manuellt av externa sensorer eller automatiskt av kamerans rörelsedetekteringsförmåga, vilket gör övervakningskameran idealisk för insamling och analys av bildbevis med hög kvalitet för situationer som sker på gator och parkeringar.

 

HDMI-utgång för en mer omfattande användning

En ytterligare förbättring är att SNC-VM772R är utrustad med ett HDMI-gränssnitt. Detta breddar användningsområdet för kameran ytterligare, då den kan användas för andra visuella tillämpningar inom områden som sträcker sig från medicin till e-learning.

 

Gate Security

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Gate Security säljer och installerar varularm, larmbågar, varuskydd, stöldskydd, butikslarm, punktlarm, passersystem, kameraövervakning, porttelefoni, övervakningssystem och säkerhetsskåp i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Kontakter

Relaterat innehåll