Gå direkt till innehåll
Fallstudie av kameraövervakning: Kammarrätten i Göteborg

Pressmeddelande -

Fallstudie av kameraövervakning: Kammarrätten i Göteborg

Gate Security säljer och installerar varularm, larmbågar, passersystem, porttelefoni, kameraövervakning.

Kammarrätten i Göteborg har nyligen installerat deras första kameraövervakningssystem med Gate Security som leverantör. Från att enbart ha använt sig av säkerhetsvakter till att nu komplettera med kameraövervakning har Kammarrätten nu skapat en säkrare miljö för både besökare och anställda. Detta med hjälp av övervakningskameror från Sony och kameraövervakningssystem från Milestone. 


Bakgrund

Gate Security - Fallstudie av kameraövervakning på Kammarrätten i Göteborg

Kammarrätten i Göteborg invigdes 1972 och är belägen i centrala Göteborg. Organisationen har runt 150 anställda och varje år får Kammarrättens lokaler besök av över 5000 personer. De har traditionellt sett enbart använt sig av säkerhetsvakter och väljer nu att använda kameraövervakning för första gången.


Utmaning

Kammarrätten krävde en form av reguljär övervakning. Tidigare hade de klarat sig utan kameraövervakning och använde därför säkerhetsvakter var det behövdes. På senare tid har organisationen saknat nödvändiga resurser för att placera vakter i de publika områden som består av flertalet oövervakade rum och gemensamma platser. När ett antal incidenter inträffade insåg organisationen att det fanns ett behov av en förbättrad övervakningslösning. Utmaningen var därför att övervaka alla ytor och få en komplett översikt över alla lokaler och väntrum tillgängliga för allmänheten. 

Lösning

Gate Security - Fallstudie av kameraövervakning på Kammarrätten i Göteborg

Implementering av kameraövervakningssystem och utbildning av personal genomfördes av Gate Security under 2014. Den kompletta lösningen bestod av ett antal IP-nätverkskameror (Sony SNC-EM630) samt klientstationer från Milestone Systems. 

Övervakningskameran Sony SNC-EM630 levererar högkvalitativ kameraövervakning med Full HD-upplösning (1080p) och är utrustad med innovativa funktioner för dagligt bruk. Tack vare dess kompakta design tar kamerorna upp väldigt lite plats och smälter därför fint in i de flesta miljöer.

Sensorn på övervakningskamerorna (Exmor™ CMOS) fungerar även bra i förhållande med dåligt ljus och varje kamera är utrustad med Sonys teknologi för brusreducering (XDNR). De har även Sonys unika teknologi för att generera bilder med extremt stort dynamiskt omfång (View-DR) som fångar objekt under förhållanden med hög kontrast och dåligt ljus. Detta ger en full synlighet över alla lokaler som är tillgängliga för allmänheten.

Kameraövervakningssystemet har integrerats med kammarrättens larmsystem, som genererar larm om det blir fel i kamerautrustningen (t.ex. om övervakningskameran täcks eller hindras kan Sonys kameror generera ett larm). Varje larm skickas direkt till säkerhetspersonal och larmcentralen, vilket gör att lösningen garanterar full säkerhet för såväl anställda som för besökare.

Resultat

Gate Security - Fallstudie av kameraövervakning på Kammarrätten i Göteborg

Implementateringen av det nya kameraövervakningssystemet verkställdes inom givet tidsschema och budget och uppfyller varje krav ställt av både Domstolsverket och Kammarrätten.

Sonys övervakningskameror möter inte bara alla kraven såsom videokvalitet, utan har även en avskräckande effekt. Detta är en viktig faktor som skapar en större känsla av säkerhet både för anställda och besökare.

Gate Security kommer att underhålla kameraövervakningssystemet med regelbundna kontroller vartannat år, samt löpande om så behövs.  

Varför valdes övervakningskameror från Sony?

Kammarrätten i Göteborg behövde en flexibel och kostnadseffektiv lösning som uppfyllde deras krav på övervakningskameror och system. Sony SNC-EM630 mötte organisationens behov och krav tack vare kamerans Full HD-upplösning, dess egenskaper i sämre ljusförhållanden, dess stora dynamiskt bildomfång samt den kompakta, diskreta designen.

Domstolsverket var redan bekanta med Sonys övervakningskameror och med Gate Security som leverantör visste man att kameralösningen skulle bli flexibel och kostnadseffektiv.

Citat

Gate Security - Fallstudie av kameraövervakning på Kammarrätten i Göteborg

“Vi är väldigt nöjda med resultatet. Utrustningen uppfyller våra krav och ger kameraövervakning med hög kvalitet, vilket vi uppskattar. Innan hade vi problem med vissa vinklar, skrymslen och pelare i våra lokaler, vilket gjorde att personalen i receptionen hade problem med att se vissa publika utrymmen. Men den nyinstallerade kameralösningen täcker i praktiken hela lokalen”, säger Magnus Corneskog, teknikspecialist på säkerhets- och tjänsteavdelningen vid Domstolsverket. ”Domstolen behöver hantera sina ärenden effektivt och rättssäkert. Därför är det viktigt att arbetsmiljön känns trygg för anställda och där spelar kameraövervakningssystemet en viktig roll. Den verkar både som skydd för individer och inventarier, men även avskräckande då otillbörligt beteende minimeras inom rättens lokaler.”


”Lösningen är ett användbart verktyg för våra säkerhetsvakter, eftersom de inte längre behöver vara närvarande i väntrummen i de fall där det krävs en mer restriktiv hållning. Men framför allt, skapar den en känsla av säkerhet för receptionspersonalen då de får överblick över alla allmänna utrymmen. Detta var en av de främsta anledningarna till att införa övervakningskameror”, säger Christer Johnsson, servicechef på administrationsavdelningen vid Kammarrätten i Göteborg. ”Sammanfattningsvis är vi extremt nöjda och känner att vi har skapat en säkrare arbetsmiljö för personalen.”


“Lösningen som Kammarrätten i Göteborg har valt och investerat i rankas som en av de bästa lösningarna för kameraövervakning på marknaden idag. Kamerautrustningen som vi har installerat kommer alldeles säkert att öka känslan av trygghet i kammarrättens lokaler. Vi är stolta över att ha fått förtroendet att leverera en användarvänlig säkerhetsprodukt med hög kvalitet till en så viktig samhällsinstitution som Kammarrätten i Göteborg”, säger Thomas RasiGate Security.Övervakningskameror

sony-logo

Sony SNC-EM630 - Full HD (1080p) Mini Dome E Series Network Cameras  


Kameraövervakningssystem

milestone

Milestone Systems


Systemleverantör

Gate Security säljer och installerar varularm, larmbågar, passersystem, porttelefoni, kameraövervakning.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Gate Security säljer och installerar varularm, larmbågar, varuskydd, stöldskydd, butikslarm, punktlarm, passersystem, kameraövervakning, porttelefoni, övervakningssystem och säkerhetsskåp i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Kontakter

Relaterat innehåll